Elazığ

Elazığ

Elazığ, Doğu Anadolu bölgesinde , Yukarı Fırat havzası bölümünde yer alıyor. Şehir ilk olarak Harput bölgesinde kurulmuş ancak şehrin yerleşime elverişli olmayışı, doğa şartlarının zorluğu nedeniyle 1834 yılında Reşit Mehmet Paşa Tarafından bugünkü yerinde yeniden kurulmuş. Şehir merkezine çok yakın olduğu için beraber gezilebilir. 

Şehrin temelini oluşturan Harput Kalesi’nin etrafı derin uçurumlarla çevrili ve ilk kez milattan önce iki bin yılında yapıldığı tahmin ediliyor. Harput ismi Bizans kaynaklarında Kharpote ve Frank tarihçilerin eserlerinde Quartapiert şeklinde geçiyor. Evliya Çelebi ise, Al-i Osman defterhanesinde “Hasan Ziyad ülkesi” diye yazılı olduğunu kaydetmiş.

Elazığ’a geldiğinizde Hazar Gölünü ziyaret edebilirsiniz. Göl içerisinde birkaç batık kent var, su seviyesi alçak olduğunda şehir surlarının bir kısmı su yüzeyine çıkıyor. Ayrıca Elazığ’dan Malatya’ya doğru yolunuzu biraz uzatarak Keban, Ağın ve Arapgir’i görerebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
  • Elazığ'ın Lezzetleri
    150’ye yakın geleneksel yemek çeşidinin bulunduğu Elazığ mutfağının geçmişi Oğuzlara kadar dayanıyor. Elazığ mutfağında, et, tahıl ve süt ürünleri ağırlıklı olarak kullanılıyor.
  • Ehliyet Sınıfları Nelerdir ?
    Ehliyet, ya da resmi adıyla Sürücü Belgesi, yetkili kurumlar tarafından karayolunda seyreden otomobil, otobüs, traktör gibi motorlu, veya motorsuz kara taşıtlarının bireyler tarafından idare edilmesine olanak tanıyan, yetkili trafik yönetimi kurumlarınca verilen ve aynı...
  • Antalya
    Antalya Kaleiçi, Antalya'nın tarihi merkezidir. Kaleiçi, batıda deniz, kuzey ve doğuda ana caddeler ve bu caddelere paralel uzanan ve günümüzde de bir kısmı ayakta olan surlarla sınırlandırılmıştır. Kaleiçi, 1972 yılında sit alanı ilan edilerek yapılar yenilenmiş ve gün...
  • Akdeniz Cenneti
    Türk Rivierası'nda yer alan Antalya, turkuaz suları, el değmemiş plajları ve dramatik kayalıklarıyla övünür. Lara Plajı gibi uzun altın kumlar, Kaputaş Plajı gibi gizli koylar ve Kaş gibi büyüleyici liman kasabalarını düşünün.
  • Antalya Mutfağı
    Ağız sulandıran Türk mutfağının tadını çıkarın! Taze deniz ürünleri ve meze tabaklarından etli kebaplara ve gözlemeye kadar, Antalya'nın mutfak sahnesi Akdeniz ve Osmanlı etkilerinin canlı bir karışımıdır. Yerel spesiyalite olan Piyaz'ı (beyaz fasulye salatası) kaçırmay...
Whatsapp Telefon